Supernaisen peruspilarit

Supernainen tuntee menneisyytensä, elää hetkessä ja unelmoi tulevaisuudesta.

  • Menneisyys ja historia

    Mistä tulet ja mitä olet elämässäsi kokenut? Se on sitä, mistä sinut on rakennettu. Mikään tai kukaan ei silti voi määritellä sinua muutoin, kuin itse annat. Siksi on joskus hyvä sukeltaa omaan tarinaan ja selventää itselle mikä on ollut ja mikä on tärkeää.

  • Tämä hetki ja läsnäolo

    Miten olla läsnä ja tässä? Miten onnistua elämään täysillä tätä hetkeä? Mikä estää näkemästä sitä, mikä on? Nykyhetki on seurausta siitä, miten kykenemme aistimaan ja olemaan tässä. Kuinka paljon annamme aikaa menneelle tai tulevalle ajatuksissamme ja milloin voimme tuntea elävämme nyt?

  • Tulevaisuus ja unelmat

    Tavoitteet ja unelmat on tehty saavutettaviksi! Kun tavoittelemme jotain tärkeää, olemme voittamattomia. Mikään ei voi tulla tiellemme, mikäli haluamme jotakin sydämestämme. Maailma kääntyy auttamaan, mikäli autamme itse itseämme ensin. Ja luomme askeleet, joilla etenemme. Muuten uuvutamme itsemme vaikeuksien tai vastoinkäymisten kohdalla. Unelmat on tehty tehtäviksi, tavoitteet saavutettaviksi ja tulevaisuus paremmaksi kuin uskalsimme toivoa.

Sielunsiskoille, supernaisille

Kaija Koo rallattaa ja me innostumme

Tämä Kaija Koon biisi on ihana, loistava ja upea ylistyslaulu meille kaikille supernaisille ja sielun siskoille! Analysoidaan se läpi. ”Taas me kohdataan kun päiviä ois mennyt vaan Elämälle kiitos, jatketaan Siitä mihin jäätiin viimeksi kun tavattiin Meikit naamoilta me naurettiin” Lue koko juttu!
3 naista, ystävystä villin iloisina, näyttävät kieltä ja heavy-tervehdystä

Jos olisit 76-vuotias, miltä elämä näyttäisi?

Olisitko elänyt täysillä, olisitko tyytyväinen?

Meidän tarkoitus ei ole elää ja kuolla siististi ja "hyväkuntoisena" vaan meidän tarkoituksemme on elää niin, että loppumme kohdatessa voimme naurahtaa väsyneenä, loppuunkulutettuna: "Wau, olipa matka!"
Vanhan ja nuoren naisen silhuetti maantiellä

Narsismi ja narsismihäiriö

On eri asia olla terveesti narsisti kuin narsismihäiriöinen

Narsismi on... itserakkautta. Ja tervettä narsismia voidaan pitää ihmisen tärkeimpänä positiivisena ominaisuutena. Se kertoo elämänhalusta ja hyvä itsetunto auttaa toimimaan vuorovaikutuksessa toisten kanssa sekä mielihyvän löytyminen on helppoa. Itseään rakastava henkilö tuntee vahvuutensa ja heikkoutensa, eikä hänellä ole tarvetta korostaa itseään tai kykyjään eikä nujertaa toisia. Terve narsismi on sitä, että rakastaa itseään ja osaa luoda omat rajansa. Mutta. Yleinen narsismin määritelmä puhuu häiriöstä... lue koko juttu!
Valkoisia narsisseja, kukkia

Metoo ja oma vastuumme naisina

Onko meillä jokin vastuu? Voimmeko vaikuttaa?

Antaisimmeko sille eli väärinkohtelulle mahdollisuuden, jos arvostaisimme ja arvottaisimme itsemme muutoin, kuin hyväksynnän, rakkauden kerjuun tai yleisen sopivuuden mukaan. Arvomme tai olemassaolomme ei voi olla riippuvaista siitä, miten miehet meidät näkevät.
Rosie the riveter, sarjakuvamaiseksi piirretty mukaelma vanhasta sota-ajan julisteesta.

Sinun pahin vihollisesi?

Tunnetko pahimman vastustajasi?

Pahin vihollisesi ei käytä kenkiä. Hurjin vastustajasi ei ole jokin suuri ja mahtava johtava poliitikko tai salaseura. Pahin vihollisesi ei pidä melua, ei avaa suutaan. Armottomin vihollisesi ei ole suurin loukkaajasi, inhottavin ihminen tai tiukka vastustajasi jossakin lajissa - työssä tai yksityiselämässä, politiikassa tai mielipiteissä. Sillä etsimme usein pahimpia vihollisia ulkopuoleltamme, vaikka se/ne ei löydy sieltä.
Know your enemy