Kuka on pahin vihollisesi?

Onko kysymys vaikea? Onko se kompa? Onko se relevantti?

Otsikko on kysymys mutta se on oikeastaan kompa. Tai oikeammin harhaanjohtava tai vääristelevä kysymys, sillä tiedän, kuinka pieleen ajatuksenjuoksu herkästi karkaa.


Pahin vihollisesi ei käytä kenkiä. Hurjin vastustajasi ei ole jokin suuri ja mahtava johtava poliitikko tai salaseura. Pahin vihollisesi ei pidä melua, ei avaa suutaan. Armottomin vihollisesi ei ole suurin loukkaajasi, inhottavin ihminen tai tiukka vastustajasi jossakin lajissa - työssä tai yksityiselämässä, politiikassa tai mielipiteissä. Sillä etsimme usein pahimpia vihollisia ulkopuoleltamme, vaikka se/ne ei löydy sieltä. 

Tuhoisin vihollisesi on sisälläsi. Sinä itse olet itse itsesi pahin tuomari, arvostelija, häpeään asettaja. Ei kukaan ulkopuolellasi. 

Kukaan ei voisi katkaista siipiäsi niin, kuin voit itse tehdä. Kukaan ei saisi sinua huolestumaan niin, ettet voi toimia. Paitsi sinä itse.


Kirjassa Supernaisen Tässäolo käsitellään läsnäolon ja aivojen ihmettä. Sitä, kuinka aivomme ja hermostomme tekevät valtavasti työtä pitääkseen meidät turvassa. Mutta samaan aikaan ne tuhoavat meiltä tätä hetkeä, tätä elämää ja uskallusta. Ja tuo huolestuneiden tai pohtivien ajatusten virta ja se kaikki alitajunnaksi kutsuttu asia, joka tapahtuu jopa huomaamattamme - ajattelu, reagoiminen ja ”päissään” kulkeminen eli vaistojen varassa umpimähkään kulkeminen, varastaa itse asiassa meiltä päiväkausia. Ellei jopa kokonaisia päiviä, viikkoja ja ehkä jopa kuukausia, ellemme muista ja huomaa ravistautua automaattiohjaukselta kokemaan ihan juuri tätä tilannetta, tätä hetkeä ja tätä elämää!


Siksi on hedelmällistä pysähtyä, tehdä muutamia harjoituksia läsnäoloon ja ennenkaikkea huomata, milloin olemme läsnä ja milloin alkukantaiset vaistomme toimivat meissä. Milloin ajatukset ovat tässä ja milloin kaikki päässämme pyörivä on vain mennyttä tai tulevaa. Tarkoituksemme kuitenkin on elää nyt - emme edes kykene elämään menneessä tai tulevassa tai lastemme elämää, vaikka haluaisimme.


Kirja Supernaisen Tässäolo on skumppalasin kohotus nyt-hetkelle. Se saa ajattelemaan ja oivaltamaan. Se komentaa takaisin tähän ainoaan hetkeen, joka meillä oikeasti on. Ellet sitä ole vielä lukenut, nyt on sen aika. Jotta et hukkaa enää enempää hetkiä, sekunteja tai aikaasi. Sillä aika on tärkeintä, arvokkainta ja kallisarvoisinta mitä meillä on. Sinulla tai minulla. Käytä sitä!


Mainitsinko jo, että kirjan hinta on edullinen 5€, jotta mahdollisimman moni voi sen hankkia ja kokeilla, maistella ja tutkia, onko Supernaisen matka tarkoitettu juuri Sinulle tai lahjana Hänelle. Kirja toimitetaan välittömästi sähköisenä, sen voi ladata itselleen joko tavallisena PDF-tiedostona, joka aukeaa kaikilla tai EPUB-muodossa, jolloin sen voi ladata omaan lukuohjelmaan. Löydät sen tästä: 


Ai niin, tiedän, että kirjan ostettua saat suoran linkin ”palautelomakkeeseen”, mutta ellet ole sitä kirjan luettuasi vielä täyttänyt, arvostan todella palautetta! Näin voin kehittää omaa tekemistäni ja palvella yhä paremmin. Pyydän siis sinua joko täyttämään lomakkeen siellä kirja-alustalla tai laittamaan minulle sähköpostia. Arvostan sydämestäni kaikkia mielipiteitä ja kuulen äärettömän mielelläni tunnelmia kirjan luettuasi!